Monday, January 26, 2009

pe cer >>> Cikgu Sidah dh balik haji ...

haaaa...
ni cer pasal cikgu sek aku ...
nama dia Rasidah bt Abu Bakar ...
kitorg kt sek panggil dia cikgu sidah ...
cikgu sidah ni ajar aku bM masa form 3 ...
3 Hijau 1 ...

cikgu sidah adalah the best cikgu yg penah aku ada kt dunia ni ...
aku rasa kwn2 aku yg laen pon ckp cmtu gak ...
kenapa???
ada bnyk sbb nye smpai aku x larat nk bgtau korg ...

aku mmg rapat gler dgn cikgu sidah ...
dulu aku ngan hairil slalu tumpang dia balik sek ...
then dia slalu gak blanje kitorg mkn ...
hehe ...

masa sek dulu ...
aku mls nk salin baju utk pj ...
hehe ...
so ...
setiap kali pj ...
aku, bell n aizad slalu la lepak n bgossip dgn cikgu sidah ...
then ...
yg jht nye ...
ble dh abes waktu pj ...
kitorg mintak cikgu sidah tulis note utk cikgu pj kitorg (x silap aku cikgu wan azmi masa tu)...
nk tau note pe???
note yg menyatakan bhw kitorg x gi pj coz membantu cikgu sidah ...
hehe ...
padahal x bw baju pj ... (sbb tu skrg pon mls bsukan) ... =p
jht kn???
tp cikgu sidah relax je layan karenah kitorg ...

smpai la abes sek ...
aku still lg contact dgn cikgu sidah ...
kdg2 call ... kdg2 sms ...
sampai la aku dpt masuk mktb ...
pristiwa yg aku x akan lupa ialah bila cikgu sidah menitis kn air mata masa aku jumpa dia kt sek sblm aku betolak gi mktb ...
aku tau air mata tu adalah air mata kegembiraan coz aku yg selama ni belaja x la pandai sgt dpt gak sambung belaja ...
aku igt lg ...
masa tu kt depan library (klu cikgu sidah baca mesti dia igt lagi ...)

satu lg ...
masa tu aku dh kt mktb ...
aku bgtau dia kt mktb x cukup mkn ...
ye la ...
dulu masa pra elaun RM345 je ...
tolak asrama tinggal la rm260 sebulan ...
masa pra lak amek psv ...
bnyk gler kuar duit ...
so ...
korg tau ...
cikgu sidah bank in kn Rm100 kt akaun aku ...
n aku igt lg ...
duit rM 100 tu la aku guna untuk siap kn projek arca n cetakan aku ...
x wat makan pon ...
hehe ...
tp hasil nye ...
folio cetakan aku tu lec seni aku simpan utk di jadi kan cth kpd junior2 ...
haaa ...
tu berkat nama nya ...
heheh
tq cikgu ...

ujung thn 2008 cikgu sidah g menunaikan haji ...
alhamdulillah ...
sampai gak serunya ...
kitorg pon g la ke umah dia sebelum dia berlepas ke tanah suci ...
tp x sume ada ...
yg g umah dia aku, hisman, bell, hairil n faiz ...
lama gak berborak kt umah dia ...
m'imbau kembali kenangan sekolah ...
hehe ... :




masa kt umah cikgu sidah ... jumpa anak dia yg kecik, akmal ...
besar dh ...
cm br semalam je rasa nye aku, hairil n bell teman cikgu sidah gi ct scan akmal masa cikgu sidah pregnant ...
masa tu kitorg form 4 ...
sekejap nye masa berlalu ...

so ...
ari ni aku sms cikgu sidah ...
dia balik haji lama dh ...
6hb ari tu ...
aku yg x sempat sms dia ...
alhamdulillah ...
dia sihat ...
cuma batuk sket je ...

sms from her ...
"ckg doakn smoga b'jaya n jd ckg yg baik. dh bsr semua anak murid ckg, rasanya mcm br thn lepas ckg ajar. Nampak bnr dh tua kami2 ni hehehe... itu yg best jd cikgu ni, nampak anak murid menua depan mata dan b'jaya dlm hidup."

ya ...
mcm br thn lepas dia ajar aku ...
itu lah yg aku rasa kan ...
masih lagi terbayang2 tulisan cikgu sidah yg cantik tertulis kt papan hitam ...
heheh

so ...
to cikgu sidah ...
thanks for everything ...
halal kn segala nye ye ...
ilmu ... minyak kereta ... mkn minum ... n so on la ....
heheh

one more important thing ...
skrg dh x leh panggil cikgu sidah ...
dh tukar status ...
Hajjah Rasidah bt Hj Abu Bakar
=)

to member2 aku ...
hisman ... hairil ... bell ... faiz ... aizad ...
ble nk g umah Hajjah Rasidah ni???
aku nk mkn kurma ...
heheh
=p

2 comments:

hysMan.. said...

yok ar weh..
weh,gi umah org balik aji buka kejo kurma da..
air zamzam n ole2 ler..like coklat n tasbih..
kurma melambak am..
hehehe..

ko lupe,faqih pun dtg..
:P

noramsein said...

to hysman
ye2 faqih...
tq

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails